#1 2016-11-07 09:23:36

Artibir
Trusted Member
Registered: 2016-11-06
Posts: 3

Openvpn connected but not routing (SOLVED)

Hi,

I installed openvpn with Nyr's script. I can connect various devices (iphone, ipad, android, windows)

I try to connect all devices same time and they all get same 10.8.0.2 ip address.

Windows client can connect and browse,
android client (LG G4) can connect and browse,
android client (Sony Z3) can connect but can't browse also can't connect swarm facebook etc.,
iphone can connect but can't browse also can't connect swarm facebook etc.,
ipad can connect can't browse also can't connect swarm facebook etc.

I think that ovpn give same ip address (10.8.0.2) to all device and first connected device can work, others can't.

How can i change ovpn ip range for connected devices. And can i prepare ovpn can answer more than 256 devices same time?

Thanks


********************
it is probably dhcp end certificate problem. I found an easy solution but be careful, it is weak.

add to /etc/openvpn/server.conf

mode server
tls-server
topology subnet
push "topology subnet"
ifconfig 10.8.0.1 255.255.254.0
ifconfig-pool 10.8.0.20 10.8.1.253
route-gateway 10.8.0.1
push "route-gateway 10.8.0.1"
push "redirect-gateway def1 bypass-dhcp"

duplicate-cn

and remove this lines:

#server 10.8.0.0 255.255.254.0
#ifconfig-pool-persist ipp.txt


Especially duplicate-cn allow same user can connect multi devices with same certificate. If you have more than one device you must use duplicate-cn or create user certificates to each device for use multiple device with same account.

Last edited by Artibir (2016-11-09 17:49:34)

Offline

Board footer