#1 2019-09-16 16:49:41

andrepaulo
Trusted Member
Registered: 2019-09-16
Posts: 8

IPv6 not working

Hello, I've been trying to setup IPv6 on a machine I got a few months ago, but I can't seem able to get it to work.

I have the VPS on Incepthosting, under Netherlands 1.

I got my IPv6 from this page: LI8dzYy.png

So I tried to ping that IP address and without no issues.

Then I setup quick python webserver: python3 -m http.server 9901 (pretending 99 is my last digits of IPv4) to try to use it.
95.46.198.26:9901 worked fine, but my IPv6 didn't. No reply whatsoever.

Do I need to enable the IPv6 in the machine? I found this: https://clients.inceptionhosting.com/in … king-.html and done that (changing the IPs and eth0 to venet0) and still nothing.

Thank you.

Last edited by andrepaulo (2019-09-16 16:50:29)

Offline

#2 2019-09-16 17:45:58

AnthonySmith
Low End Boss
From: ~/
Registered: 2013-02-13
Posts: 4,055
Website

Re: IPv6 not working

 netstat -an 

If you can ping it, it works, the rest is a configuration issue your side.

The command at the top will confirm what is listening on what port on what protocol and on 4/6

if you do not see a line starting tcp6 with the port you expect then your application that you are truing to connect over is either not listening over ipv6 or you have it blocked in ip6tables.


https://upto32.com retro gaming and nostalgia forum that does not take itself to seriously smile

Offline

#3 2019-09-16 17:55:01

andrepaulo
Trusted Member
Registered: 2019-09-16
Posts: 8

Re: IPv6 not working

I see what you mean.
I completely forgot that I had to specify what IP to listen on.
Thank you for your help.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB